Sausainiai Obuoliniai Džekučiai
- Details
- 2 Comments
Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.
Kadangi po ranka pasitaikė nedidukas obuoliukas, tai dėjau du nedidukus obuoliukus. Vieną sutarkavau burokine tarka, o kitą supjausčiau nedideliais gabaliukais. Obuoliukai saldūs, tai cukraus reikėjo dėti mažiau. Prie recepto buvo parašyta, kad išeina 25 vienetai, tačiau aš dariau mažuliukus sausainukus, tai išėjo apie 50 vienetų.
Sausainiai Obuoliniai Džekučiai
Užtruksime:
Išeiga: 25 ar 50 sausainių
Ingredientai:
1 st. = 250 ml
- 1 st. rudojo cukraus
- 1/2 st. lydyto sviesto
- 1 kiaušinis
- 1 1/2 st. miltų
- nedidelis žiupsnelis muskato riešuto
- 1/4 a.š. druskos
- 1/2 a.š. sodos
- 1 vidutinis obuolys, susmulkintas
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
- Išplakti cukrų, kiaušinį ir sviestą iki vientisos purios masės.
- Miltus sumaišyti su druska ir soda, persijoti ir sumaišyti įmaišyti į tešlą.
- Įdėti muskato riešutą ir obuolį, išmaišyti.
- Tešlą dėti arbatiniu šaukštuku ant kepimo popieriaus apie 5cm atstumu.
- Kepti apie 10 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: kuking.net
Labai puikūs sausainiai, tik man niekaip nepavyksta padaryti juos gražios apvalios formos, tešla pernelyg lipni, tas pats ir su bet kokiais kitais sausainiais.
Jei norisi gražios formos, reikia rinktis sausainius, kurių gaminimo metu rašoma jog reikia suformuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir suploti su stiklinės dugnu. Tada forma gaunasi tikrai gražesnė. O jei sausainių tešla dedama šaukštu ant kepimo popieriaus, tai ir man niekada neišeina gauti gražių formų. Visada kažkur kreiva…