Košė Saulutė
- Details
- 4 Comments
Kadanti apkepas mano mergytei buvo per aštrus, teko keliauti dar kartą į virtuvę ir gaminti vaikišką patiekalą. Šį kartą neapsirikau ir košė buvo skaniai sudorota ?
Košė Saulutė
Užtruksime:
Išeiga: 2 vaikiškos porcijos
Ingredientai:
- 125 g moliūgo
- 100 g kvietinių kruopų
- 100 g vandens
- 150 g pieno
- 0,5 v.š. cukraus
- 2 v.š. sviesto
- žiupsnelis druskos
- džiovintų abrikosų papuošimui
Instrukcijos:
- Į verdantį pasūdytą vandenį sudėti susmulkintą ar sutarkuotą moliūgą. Virti 10min.
- Sudėti kruopas, cukrų, karštą pieną ir virti kol kruopos išvirs.
- Į košę įmaišyti sviestą ir sudėti į dubenėlį.
- Iš džiovintų abrikosų išpjaustyti saulutę ir jais papuošti košę.
- Skanaus!
Šaltinis: Семь поварят. Готовим детям
vakar viriau, pati nevalgiau, nes šlykščiuosi pienu, bet namiškiams patiko.
Smagu, kad kažkam patiko 🙂 Mano vyras irgi pieno nevartoja, tad suprantu tave.
Tik neseniai atradau kvietines kruopas. Pigios, bet kokios skanios :))) Čia kaip kokie „steel cut oats”, ko gero, tik šiuo atveju „steel cut wheat” :)) Ir maistingesnės nei pėvėzė kviečių dribsniai 🙂
Kruopos visada maistingesnės nei dribsniai 🙂 Bet kartais kai nėra fantazijos ar laiko tai labai gerai, kai yra dribsnių 🙂 Nors pas mus iš dribsnių tik avižiniai būna, kažkaip visi kiti netraukia.