Apkepas su lašiša
- Details
- Leave a Comment
Prisipažinsiu lašišų aš nemėgstu. Man jos kažkokios per riebios. Tad ganėtinai ilgai ieškojau, kur galėčiau sunaudoti užšaldytos lašišos gabaliukus, kurie jau labai ilgai laukė savo eilės šaldiklyje. Pasirinkimas tikrai geras ? Šį apkepą tikrai darysiu dar ir dar kartą.
Apkepas su lašiša
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija
Ingredientai:
- 500 g lašišos filė
- žuvies prieskonių
- pipirų
- druskos
- 250 ml žalių šaldytų žirnelių
- sauja mažų šaldytų morkyčių (arba dvi šviežios morkos pjaustytos griežinėliais)
- 250 g grietinėlės
- keli šaukštai aliejaus kepimui
- 5-6 didesnės bulvės
- 125 ml pieno
- 20 g sviesto
- žalumynų, susmulkintų
Instrukcijos:
- Bulves nulupti, supjaustyti, išvirti pasūdytame vandenyje
- Sugrūsti jas su pienu, sviestu ir smulkintais žalumynais.
- Lašišos filė supjaustyti kvadratėliais ir apkepti.
- Šaldytus žirnelius ir morkytes išvirti, sudėti ant lašišos, supilti grietinėlę, paskaninti prieskoniais ir kelias minutes patroškinti.
- Į kepti skirtą indą sluoksniais sudėti bulvių košę ir lašišos troškinį.
- Kepti orkaitėje apie 15-20 minučių.
- Skanaus!
Šaltinis: “Mano namai. Virtuvė” Nr.6 “Geriausi receptai”