Menu

Ypatingieji kotletai

  • Ypatingieji kotletai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Ypatingieji kotletai


Autorius: Aušra

Data:

Visada darydama kotletus iš kiaulienos troškinu, kad būtų minkštesni. Tačiau iškepus šiuos kotletus net nekyla mintis jų dar troškinti, nes gaunasi labai minkšti ir sultingi.

Ypatingieji kotletai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 3 riekės baltos duonos
  • 2 v.š. susmulkintos petražolės
  • 500 g mėsos faršo
  • 1/2-1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • pagal skonį druskos
  • 1 a.š. sausų garstyčių
  • 2 dideli kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų)
  • 2-3 v.š. šalto vandens
  • aliejauskepimui

Instrukcijos:

  • Svogūną nulupti ir stambiai supjaustyti.
  • Duoną pamirkyti vandenyje ir nuspausti.
  • Duoną, svogūną ir petrožoles virtuvinio kombaino ar smulkintuvo pagalba sutrinti į vientisą masę.
  • Sudėti faršą ir dar patrinti smulkintuvo ar virtuvinio kombaino pagalba, tačiau neilgai, kad nepasidarytų košė (galima viską padaryti ir su mėsmale).
  • Faršą sudėti į indą, įdėti druskos pagal skonį, pipirų, garstyčių ir trynius. Maišyti iki vientisos masės. Jei reikia, įpilti šalto vandens.
  • Atskirtus baltymus išplakti, putos neturi būti labai tvirtos.
  • Pusę baltymų atsargiai sumaišyti su faršu. Tada atsargiai įmaišyti likusius baltymus.
  • Drėgnomis rankomis formuoti kotletus ir kepti įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Jurgita parašė:

    kepiau šiuos kotletus, tikrai gavosi minkšti ir sultingi 🙂

  2. Aušra parašė:

    Kaip tik ką tik perskaičiau tavo įrašą ir maloniai nustebau, jog pasirinkai mano kotletus 🙂 O paskui radau dar ir komentarą 🙂 Smagu 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Faršo ir brokolių pyragas

Faršo ir brokolių pyragas

Puikus pyragas pietums! Vakarienei gal kiek sunkokas, bet čia jau nuo valgytojų priklauso 🙂 Kadangi mėgstu, kad tešlos sluoksnis būtų plonesnis, tai kiek sumažinau proporcijas ir pritaikiau pagal save. Kai pietums norisi kažko į ranką paimamo ir nesaldaus – tokie pyragai tiesiog puikiai tinka. Beje, šiam pyragui galima panaudoti vakarykščius kotletus 😉 Taip sutrumpinsite gamybos laiką.

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Mėsos kukuliai pikantiškame padaže

Susigundžiau šiuo receptu iš karto, kai tik pamačiau. Pagrindinė priežastis – kukuliai kepami orkaitėje, tad nereikia ilgai stovėti prie viryklės. Gaminau jau kelis kartus ir abu kartus buvo labai skanu, tad neabejodama deduosi čia receptuką, kad išliktų ir ateičiai. Gal kartais dar kas nors be manęs susigundys jais 🙂 Kai gaminau namuose neturėjau džiūvėsėlių, o ir duonos pas mus ne kalnai, tai dėjau avižų sėlenas. Gavosi truputį net ir sveikiau.

Tinginių balandėliai v2

Tinginių balandėliai v.2

Autorius: Aušra Data: 2020-03-22 Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia …

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.