Ramekin”as arba sūrio apkepas
- Details
- 1 Comment
Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”. Bet taip pat “ramekin” reiškia ir keramikinį porcijinį indelį, kuriame galime daryti įvairius patiekalus ar garnyrus. Va čia tai buvo atradimas 🙂 Dabar žinosiu kaip vadinti neseniai nusipirktus keramikinius porcijinius indelius 🙂
Kadangi apsiskaičiavau ir pieno įpyliau per daug, tai apkepas gavosi labai labai minkštas. Grietinėlės visai neturėjau, tai ir nepyliau. Kaip lengvas patiekalas labai patiko. Norint truputį stipresnio skonio, galima įdėti kelis sluoksnius kokios parūkytos mėsytės.
Ramekin”as arba sūrio apkepas
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija
Ingredientai:
- 20 g sviesto, sutepti formai
- 20 g sviesto, apkepui
- 8 riekės duonos skirtos skrudinimui
- 8 riekės griujerio ar ementalio sūrio (0,5 cm storio)
- Užpilui:
- 250 ml pieno
- 125 ml grietinėlės
- 3 kiaušiniai
- 1 a.š. druskos
- maltų baltų pipirų
- malto muskato riešuto
Instrukcijos:
- Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros.
- Karščiui atsparų indą sutepti sviestu.
- Sluoksniais sudėti duoną ir sūrį. Sluoksniais sudėti duoną ir sūrį.
- Kiaušinius išplakti su pienu ir grietinėle, įdėti prieskonius.
- Užpilti plakinį vienodu sluoksniu duoną ir sūrį.
- Ant viršaus užbarstyti sutarkuotą sviestą.
- Kepti, kol išsilydys sūris.
- Skanaus!
Šaltinis: kuking.net
Захожу уже к Вам не в первый раз и решил отписать спасибо Вашему сайту,люблю читать,поэтому читаю полезную информацию именно на Вашем сайте!