Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu
- Details
- Leave a Comment
Kai norisi kažko naujo iš makaronų – puikus receptas. Patiekalas švelnaus skonio, su pomidorų rūgštele. O jei nereikėtų išdarinėti pomidorų, būtų labai greitai pagaminamas.
Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija
Ingredientai:
1 st. = 250 ml
- 500 g makaronų Penne
- 2 juostelės bekono
- 4 dideli prinokę pomidorai
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 svogūno laiškai
- 2 v.š. susmulkintų šviežių baziliko lapelių
- 1 1/4 st. (315 ml) grietinėlės
- druskos
- pipirų
Instrukcijos:
- Bekoną smulkiai supjaustyti.
- Pomidorus nuplauti, užpilti verdančiu vandeniu ir, palaikius jame 1-2 min., nulupti odelę.
- Perpjauti juos per pusę, arbatinius šaušteliu išimti sėklas ir supjaustyti smulkiais gabaliukais.
- Išvirti makaronus dideliame kiekyje vandens.
- Kol verda makaronai, storadugnėje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinti svogūnų laiškus su bekonu.
- Sudėti baziliką, grietinelę, druskos ir pipirų pagal skonį ir troškinti dar 5 min.
- Sudėti pomidorus ir patroškinti dar kelias minutes.
- Makaronus užlieti pagamintu padažu ir patiekti.
- Skanaus!
Šaltinis: kuking.net