Cukinijų kepinėliai
- Details
- Leave a Comment
Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus ? Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.
Cukinijų kepinėliai
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 vidutinio dydžio (apie 250-300 g) cukinija
- 1 kiaušinis
- 1 1/2 p. miltų
- 1 didelis (arba 2 vidutinio dydžio) svogūnas
- 1 raudonoji paprika
- 1/3 p. parmezano sūrio, tarkuoto smulkia burokine tarka
- 2 v.š. šviežių petražolių, smulkiai pjaustytų
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- džiūvėsėlių
Instrukcijos:
- Svogūną ir papriką smulkiai supjaustyti ir pakepti įkaitintame aliejuje kelias minutes, kol suminkštės.
- Per tą laiką cukiniją sutarkuoti burokine tarka, pabarstyti druska, pipirais.
- Svogūną ir papriką sudėti į indą su cukinija.
- Ten pat suberti petražolės lapelius, sūrį, miltus, išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišyti.
- Šlapiomis rankomis formuoti kepsnelius, apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepti 15-20 min vidutinio karštumo orkaitėje.
- Skanaus!
Šaltinis: Impossible is nothing