Cukinijų apkepas
- Details
- Leave a Comment
Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.
Vietoj kumpio visada dedu virtą dešrą, nes kumpio tiesiog niekada neturim namuose ?
Cukinijų apkepas
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija
Ingredientai:
- 500 g cukinijos
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 130 g kumpio su lašinukais
- 75 g fermentinio sūrio, tarkuoto
- 110 g (3/4 puodelio) miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- druskos
- pipirų
- 4 kiaušiniai
- 80 ml (1/3 puodelio) aliejaus
Instrukcijos:
- Įkaitinti keptuvę ir apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus bei nedideliais kubeliais supjaustytą kumpį, kol svogūnai suminkštės, apie 5–6 min.
- Cukinijas smulkiai sutarkuoti ir nuspausti susidariusį skystį.
- Sumaišyti praaušusius svogūnus su kumpiu, cukinijas, sūrį, miltus, kepimo miltelius, druską bei pipirus.
- Kiaušinius sumaišyti su aliejumi ir įmaišyti į apkepo masę.
- Supilti paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą 20 x 30 cm dydžio formą.
- Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 45 min., kol gražiai parus ir palietus bus standus.
- Leisti praaušti formoje 5 min. prieš pjaustant.
- Skanaus!
Šaltinis: Sonatinos receptai