Aštrūs viščiukų sparneliai
- Details
- 2 Comments
Kiekvienas mano nuomone aštrumą suvokia skirtingai. Mano ir namiškių nuomone šie sparneliai nebuvo labai aštrūs (gal aitriosios paprikos buvo kaltos), bet prie alaus vieną iš paskutinių vasaros vakarų labai tiko.
Dariau iš dvigubos porcijos. Kepėm ant žarijų. Buvo labai skanu, o kadangi ne itin aštru tai net neaišku kiek sparnelių sudorojo Ievutė 🙂
Aštrūs viščiukų sparneliai
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija
Ingredientai:
- 500 g viščiukų sparnelių
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. citrinų sulčių
- 1 v.š. paprikos miltelių
- 1 a.š. maltų kmynų
- 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių
- 0,5 a.š. aitriosios paprikos miltelių
- juodųjų pipirų
Instrukcijos:
- Perpjauti viščiukų sparnelius pusiau ir sudėti į negilų indą.
- Dideliame dubenyje sumaišyti aliejų, citrinų sultis, papriką, kmynus, raudonėlius, aitriąją papriką ir juoduosius pipirus.
- Šiuo mišiniu pašlakstyti sparnelius, paskui juos uždengti ir palikti marinuotis kambario temperatūroje mažiausiai 1 valandą.
- Didelę kepimo skardą iškloti folija ir ant višaus uždėti groteles.
- Ant jų išdėlioti sparnelius ir kepti iki 200 laipsnių iš anksto įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol paruduos, ims čirškėti ir apskrus.
- Skanaus!
Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)
va šitą bandžiau. Kas ragavo, sakė, labai skanu. Ačiū už mintį 😉
Labai džiugu 🙂