Varškės tortas su braškėmis
- Details
- 7 Comments
Pasakiškai skanus tortas tiems, kurie mėgsta lengvus saldumynus.
Cukraus kiekis priklauso nuo braškių saldumo. Sviesto į pagrindą reikėtų gal net ir mažiau. Dariau 20cm skersmens torto formoje, bet gavosi per aukštas. Manau laikas įsigyti 23cm ar 26cm skersmens torto formą 🙂
Varškės tortas su braškėmis
Užtruksime:
Išeiga:
Kaloringumas: kcal / porcija
Ingredientai:
- 200 g kvadratinių sausainių
- 200 g cukraus
- 150 g sviesto
- 500 g braškių
- 8 a.š. želatinos
- 4 kiaušiniai
- 600 g kreminės varškės
- 150 g jogurto
- 1 citrina
Instrukcijos:
- Sausainius sumalti mėsmale, ištrinti su sviestu ir 40 g cukraus.
- Tortinę iškloti sviestiniu popieriumi ir ant dugno spaudžiant sudėti sausainių masę.
- Braškes nuplauti, 2/3 sutrinti ir pertrinti per sietelį.
- Išplakti kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, plakant sudėti varškę ir galiausiai jogurtą.
- Išspausti iš citrinos sultis ir supilti į kremą, nutarkuoti geltonąjį žievelės sluoksnį ir taip pat sudėti į kremą.
- Ištirpintą želatiną sumaišyti su trintomis braškėmis ir sudėti į kremą.
- Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių pūtų ir sudėti į kremą atsargiai maišant.
- Šią masę sudėti ant sausainių masės ir palikti šaltai apie 3 val.
- Išėmus iš formos papuošti perpjautomis likusiomis braškėmis.
- Skanaus!
Šaltinis: Patiekalai.lt
Ausra,:)
bandziau padaryti Jusu tortuka ir nesigavo :((( varske visiskai nesustingo… kokiame vandens kiekyje reikia istirpinti zelatina? (piliau 200 ml silto vandens). Ir dar sausainiuose labai jauciasi cukraus kristaliukai, taip turi buti?
Is anksto dekoju!
Alina
Oi kaip gaila… O kaip elgeisi su želatina? Užpylei vandeniu, kad ir 200ml, palaukei kol išbrinks. Tada supylei išbrinkusią želatiną į sietelį ir leidai vandens pertekliui nutekėti? Ir tada išbrinkusią želatiną ištirpinai mikrobangėje, ar ant viryklės silpnos ugnies maišant? Bent jau taip aš darau. O jei palikai vandens perteklių, tada tikiu kad ir galėjo nepavykti, nes kremas ir taip minkštutis purutis gaunasi, tai tas vanduo gal viską ir sugadino…
Dėl cukraus kristaliukų. Manau galima tiesiog cukrų pakeisti į cukraus pudrą, arba jei naudoti cukrų, tai tiesiog reikia jį gerai ištrinti su sviestu iki jis ištirps, o tik tada su sausainiais maišyti.
Tikiuosi padėjau, ir kitą kartą kai bandysi pavyks 😉
Ir dar… želatiną kai matuoji, tai reikia tokius su kaupu dėti, nes jei nubrauktus tai irgi gali būtų skanu bet be torto išvaizdos 🙂
Na va Ausryt, o man gavosi puikiai 🙂 Aciu uz nuostabu receptuka 🙂
Labai smagu girdėti 🙂
o dieve:(((pastaciau ka tik torta i saldytuva ir tik dabar pamaciau komentara. pirma karta dariau kazka su zelatina ir idejau viena pakuti -20g :///o tai garantuotai per mazai 🙁 dabar viska galima ismesti, taip gaila..
Na tikrai nežinau kiek šaukštelių išeina iš 20g želatinos, bet bet kokiu atveju labai nesmagu jei nepavyko 🙁