Menu

Varškės tortas su braškėmis

  • Varškės tortas su braškėmis
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Varškės tortas su braškėmis


Autorius: Aušra

Data:

Pasakiškai skanus tortas tiems, kurie mėgsta lengvus saldumynus.

Cukraus kiekis priklauso nuo braškių saldumo. Sviesto į pagrindą reikėtų gal net ir mažiau. Dariau 20cm skersmens torto formoje, bet gavosi per aukštas. Manau laikas įsigyti 23cm ar 26cm skersmens torto formą 🙂

Varškės tortas su braškėmis

Užtruksime:
Išeiga:
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g kvadratinių sausainių
  • 200 g cukraus
  • 150 g sviesto
  • 500 g braškių
  • 8 a.š. želatinos
  • 4 kiaušiniai
  • 600 g kreminės varškės
  • 150 g jogurto
  • 1 citrina

Instrukcijos:

  • Sausainius sumalti mėsmale, ištrinti su sviestu ir 40 g cukraus.
  • Tortinę iškloti sviestiniu popieriumi ir ant dugno spaudžiant sudėti sausainių masę.
  • Braškes nuplauti, 2/3 sutrinti ir pertrinti per sietelį.
  • Išplakti kiaušinių trynius su likusiu cukrumi, plakant sudėti varškę ir galiausiai jogurtą.
  • Išspausti iš citrinos sultis ir supilti į kremą, nutarkuoti geltonąjį žievelės sluoksnį ir taip pat sudėti į kremą.
  • Ištirpintą želatiną sumaišyti su trintomis braškėmis ir sudėti į kremą.
  • Kiaušinio baltymus išplakti iki standžių pūtų ir sudėti į kremą atsargiai maišant.
  • Šią masę sudėti ant sausainių masės ir palikti šaltai apie 3 val.
  • Išėmus iš formos papuošti perpjautomis likusiomis braškėmis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Patiekalai.lt

  1. Alina parašė:

    Ausra,:)
    bandziau padaryti Jusu tortuka ir nesigavo :((( varske visiskai nesustingo… kokiame vandens kiekyje reikia istirpinti zelatina? (piliau 200 ml silto vandens). Ir dar sausainiuose labai jauciasi cukraus kristaliukai, taip turi buti?

    Is anksto dekoju!
    Alina

  2. Aušra parašė:

    Oi kaip gaila… O kaip elgeisi su želatina? Užpylei vandeniu, kad ir 200ml, palaukei kol išbrinks. Tada supylei išbrinkusią želatiną į sietelį ir leidai vandens pertekliui nutekėti? Ir tada išbrinkusią želatiną ištirpinai mikrobangėje, ar ant viryklės silpnos ugnies maišant? Bent jau taip aš darau. O jei palikai vandens perteklių, tada tikiu kad ir galėjo nepavykti, nes kremas ir taip minkštutis purutis gaunasi, tai tas vanduo gal viską ir sugadino…
    Dėl cukraus kristaliukų. Manau galima tiesiog cukrų pakeisti į cukraus pudrą, arba jei naudoti cukrų, tai tiesiog reikia jį gerai ištrinti su sviestu iki jis ištirps, o tik tada su sausainiais maišyti.

    Tikiuosi padėjau, ir kitą kartą kai bandysi pavyks 😉

  3. Aušra parašė:

    Ir dar… želatiną kai matuoji, tai reikia tokius su kaupu dėti, nes jei nubrauktus tai irgi gali būtų skanu bet be torto išvaizdos 🙂

  4. Asta parašė:

    Na va Ausryt, o man gavosi puikiai 🙂 Aciu uz nuostabu receptuka 🙂

  5. Aušra parašė:

    Labai smagu girdėti 🙂

  6. aurelka parašė:

    o dieve:(((pastaciau ka tik torta i saldytuva ir tik dabar pamaciau komentara. pirma karta dariau kazka su zelatina ir idejau viena pakuti -20g :///o tai garantuotai per mazai 🙁 dabar viska galima ismesti, taip gaila..

  7. Aušra parašė:

    Na tikrai nežinau kiek šaukštelių išeina iš 20g želatinos, bet bet kokiu atveju labai nesmagu jei nepavyko 🙁

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Zucchini cake with tuna

Cukinijų pyragas su tunu

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Sūrio tortas

Sūrio tortas

Mūsų nauji metai buvo sutikti ramiai – namuose kartu su vaikais. Todėl ir ruošimosi nebuvo daug. Ir patiekalus rinkausi greitus bei nesudėtingus, kad galima būtų pabūti su šeima dar senais metais. Šis tortukas abiejuose šaltiniuose buvo labai girtas ir tikrai ne veltui – visiems patiko be išimčių. Tiesą pasakius, kitą dieną man jis buvo tik skanesnis. Dariau 26cm skersmens formoje. Ir siūlau tikrai nedaryti klaidos – kondensuoto pieno ir sūrio masę pašildyti (nors aš juos naudojau kambario temperatūros). Nes kai į masę įmaišiau šaltą plaktą grietinėlę bei supyliau želatiną – sušoko į gumuliukus. Tad teko raitotis rankoves ir visą dubenį dėti į karšto vandens vonelę ir maišyti, kol masė sušilo ir gumuliukai ištirpo. Tikiuosi šiais naujais metais visos bėdos bus tokios pat – viską bus galima greitai ir be nuostolių sutvarkyti 🙂

Omletas su sūriu

Omletas su sūriu

Žinau, šis receptas nėra kažkoks stebuklas, tačiau tai yra ganėtinai dažni mūsų pusryčiai, kai duona namuose pasibaigia arba sumuštiniai atsibosta. Paprastu omletu ar kiaušiniene savo vaikų nesuvilioju, o vat su sūriu – visai kitas reikalas. Dažniausiai kepu šį omletą iš akies, tačiau man labai nepatinka receptai, kuriuose nėra orientacinių kiekių, todėl ir dedu čia normalų receptą 🙂

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.

Varškės ir morkų apkepas

Varškės ir morkų apkepas

Atėjus pavasariui, nors ir kalendoriniam, nori nenori akys pradeda krypti į šviesesnes šiltesnes spalvas. Morkos tam puikia tinka! Apkepas nuo jų pasidarė labai gražios oranžinės spalvos. Kadangi naudojau avižų sėlenas, tai truputį apkepą nuspalvino kiek pilkesne spalva. Tad jei norite šviesesnės – naudokite manų kruopas.