Saldžiarūgštė vištiena
- Details
- 4 Comments
Šį receptą spėjau išbandyti jau tris kartus. Skaniausia buvo kai mėsą apskrudinau gan stipriai ir tik tada pyliau padažą.
Saldžiarūgštė vištiena
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 515 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 2 (~300 g) vištienos krūtinėlės
- 2 v.š. krakmolo
- 2 v.š. miltų
- prieskoniai
- 2-3 v.š. aliejus
- Padažui:
- 3 v.š. citrinos sulčių
- 1 v.š. skysto medaus (jei kietas, tiesiog pašildyti)
- 2 v.š. sojos padažo
- 2-3 skiltelės česnako
- prieskoniai
Instrukcijos:
- Vištieną supjaustyti kubeliais.
- Į celofaninį maišelį suberti miltus, krakmolą, prieskonius, vištienos kubelius, užrišti ir gerai pakratyti, kad mėsa gerai apsivoliotu mišiniu.
- Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir suberti vištienos kubelius (jei liko sauso mišinio, jo neberti) ir nuolat maišant apkepti, kol gražiai paruduos.
- Padažo ingredientus sumaišyti nedideliame indelyje. Po to supilti jį ant vištienos ir dar kelias minutes pakaitinti.
- Patiekti su ryžiais.
Valgiau kazka panasaus sveciuose , pavadinimu „Traski vistiena ” . Siandien eisiu pirkt vistienos is bandysiu gamint . Sakykit o ar labai svarbus tas sojos padazas ? Jo nemegstam , tai tikrai nedesiu , gal galima kuo kitu pakeist , pvz BBQ padazu ?
Hmmm gal geriau Vorčesterio (Vusterio) padažu pabandyti pakeisti? Tiesiog BBQ padažų aš nenaudoju, tai man labai sunku pasakyti ar jie tinka ar ne…
Internete randu beveik identišką visur sojos padažo pakaitalo receptą http://www.cookinggodsway.com/soy-sauce-substitute/ Net pačiai pasidarė įdomu pabandyti jį 🙂
Labai skaniai gavosi ir be sojos padazo , vietoj jo dejau pomidoru padazo ir BBQ chilli padaza , super gavos 🙂 Sita irgi kartosim dar daug kartu . Einu toliau pasizvalgyt po jusu puslapi , ka naujo rytoj gamint 🙂
Smagu, kad improvizacija pavyko 🙂
O aš einu bent kelis senus receptus sutvarkysiu 🙂