Bulvių ir varškės Rodyklytės
- Details
- 2 Comments
Nuo pietų liko virtų bulvių, tad leidau pasireikšti fantazijai 🙂 Rodyklytės gavosi gan skanios, ypatingai gerą skonį suteikia fermentinis sūris. Tik reikia atsargiai elgtis su druska, nes truputį persūdžiau pamiršusi įvertinti, kad fermentinis sūris duoda sūrumo.
Bulvių ir varškės Rodyklytės
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 324 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
- 150 g virtų bulvių
- 150 g varškės
- 50 g fermentinio sūrio
- 1 kiaušinis
- 3-4 v.š. miltų
- druskos
Instrukcijos:
- Bulves ir varškę sumalti mėsmale.
- Įdėti smulkiai tarkuotą fermentinį sūrį, kiaušinį ir miltus. Tešla turi gautis ganėtinai minkšta, bet nelipti prie rankų.
- Tešlą iškočioti į 0,5 cm storio lakštą ir išspausti formele rodyklytes.
- Kepti įkaitintame aliejuje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Kepem siandien , labai patiko ir labai sotus 🙂 Bet va tesla labai lipo prie ranku , tai iskociot jokiais budais nesigavo,teko pilt ant ranku alieju,tesla kabint saukstu , ir taip formuot „kotletukus” . Bet iskepe labai graziai , neisiro , viskas puikiai gavosi 🙂
Smagu, kad išvaizda skonio nepagadino 🙂
Gal reikėjo kiek daugiau miltų įdėti? Dabar tikrai ir varškė ir bulvės labai skirtingos būna… Tai aš ir pati kartais nepasitikiu receptu ir darau kaip nuojauta pataria.