Avižinių dribsnių pyragas
- Details
- 5 Comments
Pyragas nėra saldus, tad kas mėgsta saldžiau reikėtų dėti 1 stiklinę cukraus. Kitą kartą taip ir padariau. Kadangi dėl didesnio cukraus kiekio tešla buvo skystesnė tai sodą gesinau actu ir grietinės visai nedėjau. Pavyko vėlgi labai skanus pyragas. Visi pripažino, kad šis variantas skanesnis, nes pirmu atveju vieni jautė truputį sodos, o kitiems trūko saldumo. Šiuo atveju, visi liko patenkinti ir jokių priekaištų neturėjo 🙂
Avižinių dribsnių pygaras
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 294 kcal / 1 porcija
Ingredientai:
1 p. = 237 ml
- 1 p. avižinių dribsnių
- 1 p. manų kruopų
- 1 p. miltų
- 1 p. pieno
- 1/2 p. cukraus
- 1 a.š. sodos
- 1 p. grietinės
Instrukcijos:
- Avižinius dribsnius, manų kruopas dėti į dubenį ir užpilti pienu.
- Po kelių minučių, kai kruopos truputį išbrinks, dėti cukrų, grietinėje nugesintą sodą, miltus.
- Viską gerai išmaišyti ir trumpam palikti.
- Skardą ištepti riebalais ir sukrėsti visą masę. Kepti karštoje orkaitėje apie 40-50 minučių, kol gražiai parusvės.
Šaltinis: nebežinomas
Šį pyragą žinau nuo vaikystės! Jo receptas buvo caro laikų senumo žurnale „Tarybinė moteris” ir vadinosi „Puoduko pyragas, nes visko reikia po puodelį”. Labai dažnai jį kepdavau, net brolis juokdavosi, kad daugiau nieko nemoku… 🙂 Po gal 15 metų pertraukos pabandžiau vėl prisiminti, bet jau nebesužavėjo taip, kaip anksčiau. Išlepau – labiau patinka purūs, sultingi, su kremu, uogomis ir t.t. pyragai. :-)Bet labai smagu buvo jį čia pamatyti! 🙂
Mano namiškiai irgi labiau linkę prie drėgnų su uogomis pyragų, bet man šis pyragas tiesiog išsigelbėjimas kai norisi kažko saldaus, o kiaušinių naudoti vengiu (mažylis kartais išberiamas nuo per didelio baltymų kiekio).
kepiau ir aš, labai patiko, paprastas, pigus, sveikuoliškas :super
Kad visi pyragai tokie būtų 🙂
Malonu, kad patiko
Super,its a very good