Menu

Avižinių dribsnių pyragas

  • Avižinių dribsnių pyragas
  • Details
  • 5 Comments
  • Related Items
” alt=”Avižinių dribsnių pyragas”/>


Autorius: Aušra

Data:

Pyragas nėra saldus, tad kas mėgsta saldžiau reikėtų dėti 1 stiklinę cukraus. Kitą kartą taip ir padariau. Kadangi dėl didesnio cukraus kiekio tešla buvo skystesnė tai sodą gesinau actu ir grietinės visai nedėjau. Pavyko vėlgi labai skanus pyragas. Visi pripažino, kad šis variantas skanesnis, nes pirmu atveju vieni jautė truputį sodos, o kitiems trūko saldumo. Šiuo atveju, visi liko patenkinti ir jokių priekaištų neturėjo 🙂

Avižinių dribsnių pygaras

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 8 porcijos
Kaloringumas: 294 kcal / 1 porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 p. avižinių dribsnių
  • 1 p. manų kruopų
  • 1 p. miltų
  • 1 p. pieno
  • 1/2 p. cukraus
  • 1 a.š. sodos
  • 1 p. grietinės

Instrukcijos:

  • Avižinius dribsnius, manų kruopas dėti į dubenį ir užpilti pienu.
  • Po kelių minučių, kai kruopos truputį išbrinks, dėti cukrų, grietinėje nugesintą sodą, miltus.
  • Viską gerai išmaišyti ir trumpam palikti.
  • Skardą ištepti riebalais ir sukrėsti visą masę. Kepti karštoje orkaitėje apie 40-50 minučių, kol gražiai parusvės.

Šaltinis: nebežinomas

  1. vifsla parašė:

    Šį pyragą žinau nuo vaikystės! Jo receptas buvo caro laikų senumo žurnale „Tarybinė moteris” ir vadinosi „Puoduko pyragas, nes visko reikia po puodelį”. Labai dažnai jį kepdavau, net brolis juokdavosi, kad daugiau nieko nemoku… 🙂 Po gal 15 metų pertraukos pabandžiau vėl prisiminti, bet jau nebesužavėjo taip, kaip anksčiau. Išlepau – labiau patinka purūs, sultingi, su kremu, uogomis ir t.t. pyragai. :-)Bet labai smagu buvo jį čia pamatyti! 🙂

  2. admin parašė:

    Mano namiškiai irgi labiau linkę prie drėgnų su uogomis pyragų, bet man šis pyragas tiesiog išsigelbėjimas kai norisi kažko saldaus, o kiaušinių naudoti vengiu (mažylis kartais išberiamas nuo per didelio baltymų kiekio).

  3. Jurgita parašė:

    kepiau ir aš, labai patiko, paprastas, pigus, sveikuoliškas :super

  4. Aušra parašė:

    Kad visi pyragai tokie būtų 🙂
    Malonu, kad patiko

  5. streetwear parašė:

    Super,its a very good

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Granola su medumi

Granola su medumi

Granola kvepianti medumi, tačiau traški ir užkrečianti kaip saulėgrąžos. Kiek gaminu, beveik pusę suvalgau be pieno, tiesiog vieną vietoj sausainukų. Vyras, kuris pritarė jog skanu, gal trečdalį irgi nejučiomis suvalgė, nors jam medaus ir nerekomenduojama. Tad kitą kartą prisižadėjau padaryti ne su medumi, o su auksiniu sirupu. Ir ji man skaniausia viena – be jokių priedų!

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.

Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai

Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai

Super paprastučiai, galima sakyti dietiniai sausainiukai. Man labai patinka, nes ingredientų vos keli, o pasidaro ir iškepa labai greitai. 200 g varškės 1 st. avižinių dirbsnių 1 kiaušinis 2 v.š. cukraus (čia jau pagal kiekvieno …

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Kaip jau pavadinimas byloja – tai mano mėgstamiausi granolos batonėliai. Ypatingai nuostabūs pasidaro, jei turite melasos cukraus ir juo pakeičiate šaukštą rudojo cukraus. Bet žinoma ir be to, aš juos be galo dievinu. Kiti šeimos nariai irgi juos mielai valgo priešpiečiams ar pavakariams, o kai pasibaigia, visi pasigenda 🙂